Mindkét autójával eljutott a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésének zárószakaszáig a Ferrari: Carlos Sainz az ötödik, Charles Leclerc pedig a hetedik lett – nagyjából 8-9 tizedmásodperccel maradtak el az első rajtkockát megszerző Max Verstappen idejétől.

„Ha jól rajtolunk és a stratégiánk is rendben lesz, jó versenyünk lehet holnap” – tekintett előre bizakodva a jobb rajtpozíciót szerző Sainz a Movistarnak nyilatkozva. „Ez volt az első igazán tiszta kvalifikációnk, ezúttal nem volt megszakítások a Q3-ban, emellett pedig 99%-ot tudta kipréselni az autóból.”

„Minél több verseny van mögöttünk, annál komfortosabban érzem magamat az autóban” – folytatta a spanyol, aki aztán a vélhetően egykiállásos stratégiáról is ejtett néhány szót. „Tegnap nehezen bírtuk működésre a kemény gumikat, nem úgy, mint ma. Ezúttal még az időmön is sikerült javítanom, ami meglepett.”

Sainz hozzátette, örül neki a taktika szempontjából, hogy a Q2-ből közepes gumikon jutottak tovább, viszont a hajrában egyértelműen a lágy abroncs volt a nyerő választás.

Leclerc már közel sem volt ennyire derűlátó. „Összességében egy kicsit szenvedtem ma, viszont az utolsó Q3-as köröm elégedettséggel töltött el” – értékelt a monacói. „Előtte azonban katasztrófa volt, de végül sikerült összerakni egy értékelhető kört.”

„Visszaestünk az előző versenyekhez képest, amikor pole-t is szereztünk, viszont a mostani helyzet sokkal inkább összhangban van a várakozásainkkal.”