Aligha látunk a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérőjén olyan csodát a Ferraritól, mint Monacóban vagy Bakuban: mindkét helyszínen Charles Leclerc szerezte meg az első rajtkockát, az addigi formához képest erőn felül teljesítő autóval. Paul Ricard-ban azonban visszaállt a világ rendje, a vörös autók a középmezőnyben zárták a pénteki napot.

“A fő fókusz az autó egyensúlyán volt. A szél nagyon erős volt, emiatt trükkössé vált a vezetés, de ugyanez volt a helyzet mindenkinél, szóval valahogy ilyen körülmények között is menedzselnem kellett a helyzetet” – mondta Leclerc. A monacói nem kerget elérhetetlen álmokat, tudja, hogy az előző két hétvégén látott teljesítmény csalóka. “A teljesítményünk nem volt rossz, de még van min dolgozni” – árulta el.

Csapattársa, Carlos Sainz gyengébben szerepelt pénteken. Az első edzésen egy komplett gumiszettet dobhatott a kukába, miután egy hiba után leradírozták az abroncsokat a pályát körbevevő színes, lassító hatású sávok.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

“Tudtuk, hogy ez a vonalvezetés kihívást jelenthet számunkra az előző versenyekhez képest, de a nap többé-kevésbé a várakozásoknak megfelelően alakult” – értékelt a spanyol, aki szintén kiemelte, hogy a szél mindig a legrosszabb irányból kapta el őt, és sokat lassított autóján.