Sikerült nevetségessé tennie magát Helmut Markónak a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérője után. A Red Bull motorsportfőnöke ugyanis azt állította, hogy a mclarenes Lando Norris a Mercedes nyomására próbálta akadályozni Max Verstappent.

A futamot követően is érdekes megjegyzéseket tett az osztrák szakember. Portimaóban az energiaitalosok Verstappen révén a második helyen zártak, ám Markónak nem tetszett, ahogy a versenyirányítás intézte az eseményeket.

Verstappent ugyanis leintés után megfosztották a leggyorsabb körért járó bónuszponttól, mivel az ominózus kört a pálya elhagyásával futotta. Az extra egységet így a mercedeses Valtteri Bottas kapta.

„Idegesítőek ezek a pályahatárok. Elvesztettük miatta a győzelmet [Bahreinben – a szerk.], a leggyorsabb kört és a pole-pozíciót. Véget érhetne már ez.”

A tanácsadó szeretné, ha változtatnának a szabályokon. „Akár magasított kerékvetőkkel, kavicsággyal vagy bármivel. Ha elhagyják az aszfaltot, az rögtön büntet” – javasolta, majd rátért másik versenyzőjére, a negyedik helyen záró Sergio Perezre. A mexikói saját bevallása szerint Lando Norris egyik pályán kívüli előzése negatívan befolyásolta a futamát – Markónak több sem kellett, erre is kitért.

„Négy kerékkel lehajtott a pályáról, és semmi nem történt” – utalt a McLaren britjére, majd a stewardokat kritizálta. „Nem konzisztensek. Ez nem versenyzés, ha így zsonglőrködnek a szabályokkal.”