A bahreini és az imolai kálváriához képest tiszta versenye volt Sergio Péreznek a Forma-1-es Portugál Nagydíjon, még úgy is, hogy már az elején porszem került a gépezetbe. Lando Norris ugyanis az újraindításnál megelőzte a Red Bull mexikóiját, aki viszont úgy látta, hogy mindezt a pálya elhagyásával szorította őt vissza átmenetileg az ötödik pozícióba.

„Zavaros volt, már a rajtnál kezdődött, kiforogtak ugyanis a kerekeim, így veszítettem egy pozíciót Carlosszal [Sainz] szemben” – elevenítette fel a rajt pillanatit Pérez, miközben a Sky Sports F1 kérdésére válaszolt. „Az újraindításnál sikerült is visszaszereznem a pozíciót, de aztán veszítettem egy újabbat, Landóval [Norris] szemben.”

F1: Elrontották Pérez versenyét 2

„A visszapillantó tükreimbe nézve láttam, hogy az 5-ös kanyarnál teljesen elhagyta a pályát. Ezért nem is nagyon viaskodtam vele, mert arra számítottam, hogy visszaadja a pozíciót. Így viszont beletellett némi időbe, mire vissza tudtam előzni, ettől a ponttól fogva már láttam, hogyan alakul számomra a verseny képe” – folytatta az összegzést.

Noha az elmúlt etapjának köszönhetően még vezetett is, végül Pérez ott fejezte be a versenyt, ahonnan indult, a negyedik helyen. Sokáig ő birtokolta a leggyorsabb körért járó bónuszpontot, azt azonban a hajrában Valtteri Bottas elcsente tőle. Pérez jelenleg hatodik a bajnokság, nagyjából harmadannyi egységgel, mint amennyivel Max Verstappen rendelkezik a második helyen.