Portugáliában folytatódott Lando Norris kiváló sorozata: a McLaren brit pilótája egy negyedik és egy harmadik hely után ezúttal ötödik lett, így továbbra is őrzi a harmadik helyet az egyéni összetettben, Lewis Hamilton és Max Verstappen kettőse mögött.

„Vegyes verseny volt” – idézi Norris gondolatait a BBC. „A futam első fele kemény volt, de sok volt a kerék kerék elleni küdelem. Hosszú etap volt a közepes gumikon, egy gyors Ferrarival mögöttem. Nehéz volt, de élveztem is.”

„Úgyhogy ami engem illet, boldog vagyok, és jó volt látni, hogy Daniel [Ricciardo] is visszazárkózott a pontszerzők közé. Sikerült odaérnie, és jó látni, hogy ő is hozza a pontokat. Jó hétvégét zártunk, kihoztunk belőle mindent, amit tudtunk.”

Nem volt könnyű dolga Daniel Ricciardónak, hiszen az időmérő edzésen már a Q1-ben kiesett, és habár hullámzónak tűnt a teljesítménye, a 16. helyről rajtolva végül kilencedikként intették le. A McLaren az eddigi három kettős pontszerzésnek köszönhetően a konstruktőrök között is a harmadik helyen áll.