2020 sikeresen zárult Lewis Hamiltonnak, és több Forma-1-es mutatóban beérte vagy túl is szárnyalta a sportág legendáját, Michael Schumachert. A két legfontosabb csúcs, a világbajnoki címek és a futamgyőzelmek száma terén is a brit nevével kezdődik a sorrend. Mivel a szabályok vajmi keveset változnak, 2021-ben Hamilton egyedüli rekorder lehet a bajnokelsőségeket tekintve.

Martin Brundle korábbi Forma-1-es pilóta, a Sky Sports F1 szakkommentátora sem látja úgy, hogy bárki is komolyabb kihívás elé állíthatja a nemrég lovaggá ütött honfitársát. “[Nico] Rosberg visszavonulása óta Lewisnak nem volt igazi riválisa. [Max] Verstappennek sosem volt meg hozzá a versenygépe, nem volt kihívást jelentő kombináció 2016 óta, legyen szó akár a saját, akár másik csapatról.”

“Ami kiemelkedő volt az elmúlt évek során, az az, hogy milyen keveset hibázik, mennyire tisztán vezet. Ez fontos pont. A munkamorálja is kiemelkedő, ezt szerte a paddockban lehet hallani” – tette hozzá Brundle. “A motivációja is megvan. Ennyi siker, pénz és trófea után lenyűgöző, hogy fenn tudja tartani a motivációját.”

F1: Tíz bajnoki cím is összejöhet Hamiltonnak 2

Hogy ez meddig tarthat, azt Brundle nem mondta meg pontosan, de még sok sikert jósol Hamiltonnak. “Szerintem 10 bajnoki cím és talán 150 győzelem is összejöhet neki. 35 éves, de olyan, mintha 25 lenne. Nem halványodik sem mentálisan, sem fizikailag, még nem került a lejtőre.”

“Michael [Schumacher] a negyvenes éveiben járt, amikor visszavonult és sokat hibázott. Legtöbbünk így járt: jöttek a balesetek és nem tudtuk, miért történtek. Úgy látom, ez történik Sebastiannal [Vettel – a szerk.] is jelenleg” – tekintett vissza saját Forma-1-es karrierjére is a kommentátor.

“Érzésem szerint inkább egy évvel hamarabb hagyja abba, mint egy évvel később. Nem marad itt szenvedni néhány plusz dollárért, vagy csak azért, hogy Forma-1-es versenyző maradhasson, nincs erre szüksége. Vannak más ambíciói is az életben, de nem tudom elképzelni, hogy a következő három vagy öt évben visszavonulna. Miért tenné?” – utalt Hamiltonra Brundle.