Azok után, hogy Michael Schumacher újabb rekordjait döntötte meg 2020-ban Lewis Hamilton, sportteljesítménye és a pályán kívüli társadalmi és jótékonysági tevékenysége elismeréseként megkapja a hetek óta rebesgetett lovagi címet II. Erzsébet brit királynőtől.

A Mercedes versenyzőjét így ezentúl Sir Lewis Hamiltonnak fogják hívni, Sir Jackie Stewart, Sir Jack Brabham és Sir Stirling Moss után negyedik Forma-1-es versenyzőként részesül ilyen rangos kitüntetésben, azonban ő az első, akit még aktív pályafutása során lovaggá ütnek. Az elismerést egykor a Williams alapítóiként Sir Frank Williams és Sir Patrick Head is megkapta.

„Lewis a sportunk igazi óriása, az autóban és azon kívül is óriási befolyása van” – mondta Hamilton kitüntetése kapcsán a Forma-1 leendő, január 1-ével munkába álló vezérigazgatója, Stefano Domenicali. „Amit elért eddig, egyszerűen fenomenális, és még sok van benne. Gratulálunk neki az eredményeihez méltó elismeréshez, és várjuk, hogy 2021-ben többet láthassunk abból, amitől ennyire briliáns.”

Az idén hetedik világbajnoki címét szerző és Schumacher 91 futamos győzelmi rekordját is túlszárnyaló, eközben a rasszizmussal szemben és a sokszínűség mellett kiálló Hamilton 2008-ban, első bajnoki címe után lett a Brit Birodalom rendjének (MBE) tagja, nemrégiben pedig a BBC közönségszavazásán választották meg az Év Sportszemélyiségének.

Hamilton teljesítményét a silverstone-i pályát üzemeltető Brit Versenyzők Klubja (BRDC) is elismerte, ennek jeléül a jövő évi Brit Nagydíjon a mezőny a Hamilton-egyenesből fog elrajtolni.