Nemigen fordult még elő olyan a motorsport története során, hogy valakiről még visszavonulása előtt elnevezzenek egy pályaszakaszt. Michael Schumacher esete kivételes volt ebből a szempontból, akiről első visszavonulása után keresztelték el a nürburgringi Schumacher-S kanyarkombinációt, majd a hétszeres világbajnok mercedeses visszatérése után versenyzett az Eifel-hegységben fekvő pályán.

Habár még nincs aláírt szerződése, Lewis Hamilton szinte biztosan a mezőny tagja lesz még 2021-ben is, és minden bizonnyal Forma-1-es Brit Nagydíjat is rendeznek majd Silverstone-ban. Így megtörténhet az, hogy a hétszeres világbajnok a rajt előtt a piros lámpák kialvását már nem a célegyenesben, hanem hivatalosan a Hamilton-egyenesben várhatja.

F1: Hamilton-egyenes lett a silverstone-i célegyenesből 1

Silverstone 2011-ben esett át hatalmas felújításon, akkor költözött jelenlegi helyére a célegyenes. Messziről felismerhető modern bokszutcai kiszolgálóépülete, a Wing

Az aszfaltcsíkot üzemeltető Brit Versenypilóták Klubja (BRDC) ugyanis Hamilton érdemeinek elismerése jeléül nevet adott a pályaszakasznak, mely ráadásul az egyetlen olyan hely a körön, melyet pilótáról neveztek el. A BRDC elnöke, David Coulthard Abu-Dzabiban közölte a hírt Hamiltonnal, aki rekordot jelentő hét alkalommal állhatott a silverstone-i dobogó tetejére.

“Lewis a történelem része lett, és a klub vezetői velem együtt úgy érezték, nincs annál jobb módja a megemlékezésnek, mint átnevezni az ikonikus célegyenest” – mesélte a Williams, a McLaren és a Red Bull egykori pilótája.