Soha nem volt problémám, amikor az emberek az apámat említették, amikor összehasonlítottak vele. Az ő öröksége megtiszteltetés és kihívás számomra, egyáltalán nem tartom tehernek

– mondta a 21 éves pilóta az olasz Corriere della Serának.

Az ifjú Schumacher idén diadalmaskodott a Forma-2-ben, jövőre pedig a Haas színeiben mutatkozik be a Forma-1-ben.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia az interjúban azt is felidézte, milyen tanácsokat kapott honfitársától, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vetteltől. „Légy önmagad. Bízz magadban. Ne félj olyannak mutatni magadat, amilyen vagy” – mesélte.

F1: A kis Schumi nem bánja, ha apjához hasonlítják 2

Mick Schumacher kijelentette, késznek érzi magát első Forma-1-es idényére, de tudja, hogy még nem ismeri teljes mértékben az autót, amellyel versenyezni fog. „Ezért vannak a tesztek, még akkor is, ha nagyon rövid idő alatt sokat kell tanulnom” – mondta, hozzátéve, hogy a Forma-1-es előzéseket például régi videófelvételek segítségével tanulmányozza.

Édesapját mind világbajnoki címek, mind pedig futamgyőzelmek számában idén érte utol, illetve előzte meg Lewis Hamilton. Az 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.