Egykori ferraris főnöke, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt rendszeresen látogatja a 2013 végén síbalesetet szenvedett Michael Schumachert. A hétszeres világbajnok német állapotáról alig tudni valamit, családja szigorúan őrzi a legenda magánszféráját, így Todt azon kevesek közé tartozik, akik többet is tudnak Schumacher állapotáról.

Az FIA-elnök nemrégiben egy francia lapnak mesélt szűkszavúan az 51 éves egykori versenyzőről. “Mindannyian tudjuk, hogy Michaelnek nagyon súlyos balesete volt, ami sajnos jelentős következményekkel járt.”

“Azóta úgy kezelik, hogy egy napon képes legyen visszatérni egy normálisabb élethez”

– mondta el Todt.

A franciát a Haas csapatánál jövőre debütáló Mick Schumacherről is kérdezték. “Bajnok volt a Forma-3-ban 2018-ban és a Forma-2-ben idén. A következő lépés a Forma-1, és ez lesz valószínűleg a legnehezebb számára, de megmutatta, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozza az autóból.

“Ha olyan autója lesz, mint Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek volt, akkor az eredményei az övéikkel összehasonlíthatóak. Ha olyan autója lesz, mint Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak van, az eredmények nyilvánvalóan mások lesznek. Amiben reménykedhetünk, az ő és a Forma-1 szempontjából is, hogy több autó teljesítménye is megközelíti majd a Mercedesét” – tette hozzá.