Remekelt a McLaren a szezon utolsó időmérő edzésén: Lando Norris a negyedik, Carlos Sainz a hatodik helyről kezdheti a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjat. „Nem gondolom, hogy az a teljesítmény, hogy negyedikek lettünk, hanem az, hogy csupán két tizedmásodpercre voltunk a pole-tól. Tökéletes kezdés” – örvendezett Norris.

„Tökéletesen alakult számunkra a szombat” – ismételte a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. A másodéves brit ugyanakkor érzi, nem biztos, hogy ez elég lesz a McLarennek a harmadik helyhez a konstruktőri értékelésben – a dobogó legalsó fokáért vívott küzdelemben jelenleg 10 pont a hátrányuk a Racing Pointtal szemben.

Norris: Ez így volt tökéletes! 2

„Hátul van ugyan Sergio [Pérez, a motorbüntetés miatt a sor végéről indul – szerk.], de múlt héten is onnan tudott nyerni, szóval nem dőlhetünk hátra, még úgy sem, hogy a Renault-k is lassabbak voltak a vártnál. Magabiztosak lehetünk, de holnap sok munka vár ránk.”

A hőn áhított helyet jelenleg elfoglaló Racing Point másik versenyzője, Lance Stroll a nyolcadik helyről, míg az összetett ötödik helyén, a silverstone-iakkal szemben 22 egységnyi hátrányban lévő Renault versenyzői, Esteban Ocon és Daniel Riccardo a hatodik sorból várhatják a piros lámpák kialvását.