Koronavírus-fertőzöttsége miatt kihagyta a múlt heti Szahíri Nagydíjat Lewis Hamilton, az abu-dzabi szezonzáró hétvégén azonban – több negatív teszt birtokában – már újra autóba ülhetett. A hétszeres világbajnok harmadik lett az idei Forma-1-es szezon utolsó időmérő edzésén, melyet követően elismerte, még nincs 100%-os állapotban betegsége után.

„Együtt tudok érezni azokkal, akik megszenvedték a koronavírust, azokkal, akik számukra fontos embert veszítettek el emiatt. Csúnya vírus” – kezdte gondolatait Hamilton a sajtótájékoztatón. „Most sem vagyok még teljesen jól, továbbra is érzem hatását a tüdőmön, de akkor is vezetnék, ha lógna az egyik karom. Szerencsére nem erről van szó, de mi, versenyzők már csak ilyenek vagyunk.”

„Fizikailag nem ez lesz a valaha volt legkönnyebb versenyem, de mindent bele fogok adni, amit csak tudok” – folytatta a Mercedes versenyzője.

F1: Megtörte Hamiltont a koronavírus 2

Hamilton a Bahreini Nagydíj másnapján produkált pozitív koronavírus-tesztet, ezt követően tíz napra karanténba vonult. Elmondása szerint a hét nagy részét ágyban töltötte, a fertőzés hatására gyengévé vált, lefogyott. „Leszívja az energiáidat. Próbáltam aludni, amennyit csak tudtam, de nem olyan egyszerű újratöltődni, mint korábban” – számolt be tapasztalatairól.

„Ráadásul mindössze egy hét leforgása alatt jelentős súlyt veszítettem, s mint mondtam, nem vagyok 100%-os állapotban, nem érzem úgy magam, mint a legutóbbi versenyen. De ez korántsem fog megakadályozni abban, hogy holnap rajthoz álljak és mindent beleadjak” – igyekezett eloszlatni a legtöbb kétséget.

A hétvége folyamán már többször panaszkodott autójára, főleg annak egyensúlyára Hamilton, közvetlenül az időmérő edzés után is tett rá utalást. Mint utólag kiderült, megsérült a Mercedese, amikor a Q1-ben lesodródott a pályáról és eltalálta a magasított kerékvetőt a 20-as kanyarnál.

„Nem biztos, hogy enyém lett volna a pole, ha nem sérül meg az autó. Biztos vagyok benne, hogy nem segített, ennek ellenére a srácok remek munkát végeztek, az éjszaka során ezt is megoldják majd” – zárta mondandóját.