Lewis Hamilton pozitív koronavírus-tesztje miatt kihagyta a Forma-1-es Szahíri Nagydíjat, helyére George Russell ugrott be a Mercedeshez. A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra azonban már visszatérhetett autójába a hétszeres világbajnok, ám a pénteki napon több hiba és probléma hátráltatta a britet.

“Zavaros nap volt” – tekintett vissza a szabadedzésekre Hamilton. “Zajlanak az események, a srácok már három hete úton vannak. Voltak problémáink, de túllendültünk rajtunk, ahogy mindig is szoktunk. Biztos vagyok benne, hogy jobb lesz.”

F1: Russell elrontotta Hamilton Mercedesét 2

A brit visszatekintett a múlt heti futamra is, melyet távolról követhetett. “Úgy tűnt, mintha hosszú ideje nem ültem volna az autóban, mintha az első nap lett volna az iskolában. Nagyon furcsa volt, újra hozzá kellett szoknom. Az autó nem volt ugyanolyan, mint ahogy hagytam, érzésre nem volt olyan az egyensúly, mint ahogy beállítottam” – viccelődött Hamilton azzal, hogy helyettese eljátszotta, elrontotta az autóját. “Azon dolgozunk, hogy visszaállítsuk azokat a beállításokat, melyek számomra kényelmesek.”

“George hihetetlen munkát végzett, szerintem ezt mindenki tudja” – fordította komolyra a szót a brit. “27 éves versenyzői karrierem során sosem hagytam ki egyetlen versenyt sem. Egy nap könyvet fogok írni erről.”