Mivel Lewis Hamilton koronavírusos lett, a williamses George Russell élete lehetőségét megkapva a Mercedes versenyzője lehetett – igaz, az elért eredmény csalódást keltő volt, és a csoda csak egy futamig tartott: a hétszeres világbajnok a szezonzáró Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon már részt vesz, és Russell is visszatért a grove-i alakulathoz.

A fiatal versenyzőnek ráadásul kegyelemdöfésként azzal is meg kellett küzdenie, hogy csütörtökön még mercedeses szerelésben kérdezte a sajtó Valtteri Bottas mellett. “Furcsa érzés, hogy őszinte legyek” – utalt a “hazatérésre” Russell. “Bahreint megelőzően két hetet akartam tölteni az autóban, csak azért, hogy mindent megtanulhassak, és ide kifogások nélkül érkezhessek. Mivel Bahrein a teljesítmény szempontjából jól alakult, részben azt gondoltam, jó hétvége volt. Természetesen nyerni szerettem volna, és remek esélyem lehetett volna rá a hétvégén.”

F1: Furcsának találja régi-új autóját Hamilton helyettese 2

“Mindazonáltal ezek a srácok a Williamsnél megadták nekem a lehetőséget, keményen dolgoznak értem már két éve. Az én kötelességem, hogy jól zárjuk a szezont, ezért vagyok itt” – koncentrált aktuális feladatára Russell, aki a második szabadedzésen 2,5 másodperccel volt lassabb, mint múlt heti csapattársa, a gyakorlást megnyerő Bottas. “A köridőkön nincs mit szépíteni, világos a helyzet. A Mercedes a mérce. Szerencsés voltam, hogy náluk versenyezhettem múlt héten, jó tanulás volt.”

Habár Russellnek nehezebb dolga lesz az év utolsó versenyén, így is vannak céljai. A Mercedesszel nem számított bravúrnak a pontszerzés, ám szeretne jó eredménnyel elköszönni 2020-as Williamstől. “Mindent megteszünk majd, de a nyers tempónkat tekintve nem harcolhatunk a top 10-ért. Péntekenként általában kissé lassabbak vagyunk, de szombatra összeáll minden” – tekintett előre a brit.