A szezon végére csak elkapta egykörös tempóban a Mercedest a Red Bull: Max Verstappen 25 ezreddel ugyan, de megszerezte a pole-t a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjra, így idén először indulhat majd az élről a holland. A brackley-i gárda ezúttal kénytelen beérni a második-harmadik hellyel, Valtteri Bottas – Lewis Hamilton sorrendben.

David Coulthard, a Williams, a McLaren és a Red Bull korábbi, tizenháromszoros nagydíjgyőztes versenyzője készítette az interjúkat a leggyorsabbakkal.

Max Verstappen (Red Bull, 1.): „Cseles időmérő volt, mert sok kanyar van, ahol hibázni lehet, de szerencsére minden összeállt az utolsó körre. Nagyon örülök a pole-nak! Mindenkinek hosszú volt az idei szezon, sok verseny volt egymás után, de a csapatban mindenkit örömmel tölt el, hogy egy ilyen jó időmérővel zárhatjuk az évet. Az egész szezonban a Mercedes mögött voltunk, mindig egy kicsit közelebb, ami néha elég frusztráló volt. Ma viszont elégedettek vagyunk.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Már a harmadik szabadedzésen láttuk, hogy Max kezei között gyors a Red Bull. A legnagyobb problémánk az volt, hogy nem tudtuk megfelelően működésre bírni a lágy gumikat. Sikerült javítani ezen, de ennek ellenére nem tudunk 100%-ot kihozni minden egyes körből. Összességében a saját körömmel sem vagyok elégedett, nem volt tökéletes az egyensúly. Kicsik azonban a különbségek, a holnapi nap pedig egy újabb lehetőséget jelent.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 3.): „Határozottan nehéz volt számunkra idáig ez a hétvége, vissza kell rázódnunk a ritmusba. Nem sokat voltam távol, mégis úgy érzem, hogy lendületet veszítettem, egész hétvégén küszködtem az egyensúly megtalálásával is. Így is mindent beleadtam. Gratulálok Maxnak, nagyszerű, hogy ilyen teljesítménnyel zárhatja az évet! Mindig szép elcsípni az első helyet, de így még izgalmasabb lesz. Izgatottan várom, mi sül ki belőle.”