Az elmúlt másfél-két évben mindenki másnál gyorsabban fogyasztja csapattársait Max Verstappen, minden jel arra mutat, hogy jövőre új csapattársat kap a holland – legalábbis igencsak meglepő lenne, ha a Red Bull mégiscsak Alexander Albon megtartása mellett döntene, de talán Sergio Pérez hétfő esti bejelentésével ezen a téren is okosabbak leszünk.

A thai-brit versenyző a Forma-1-es Bahreini Nagydíj hétvégéjét sem kezdte jól, a pénteki második szabadedzésen ugyanis jócskán lezúzta a Red Bullt, aminek a csapat sem örült. Ennek ellenére az időmérő edzésen eddigi legjobb rajthelyét beállítva negyedik lett, csapattársa, Max Verstappen mögött.

„24 órával ezelőtt kissé reménytelennek éreztem a helyzetem, de alapvetően bíztam az autóban, csak egy apró hibát vétettem. Ezután is azonnal jól éreztem magam az autóban, de egy új autó azért mégiscsak mindig más” – taglalta a Sky Sports F1 kamerái előtt.

F1: Fény derült Verstappen titkára 2

„Szeretnék közelebb kerülni és többet csatázni. Az elejéből indulunk, így remélhetőleg jó versenyünk lesz, és még a Mercedest is bosszanthatjuk egy kicsit” – utalt jövőbéli ambícióira, majd folytatta pénteki balesete elemzését. „Kicsit szédítő volt, főleg az oldalsó erőhatás miatt, de tudom, hogy én hibáztam, akárcsak a Q2-ben.”

Kétség sem fér ahhoz, hogy Verstappen a Red Bull első számú pilótája, ezt a bajnokság állása is tükrözi. Miközben a holland a harmadik helyen áll 170 ponttal, addig a kilencedik helyen álló Albon neve mellett mindössze 70 egység szerepel. A másodéves F1-pilóta azonban már érzi, mi kell ahhoz, hogy legyőzze csapattársát.

„Minden apróságokból tevődik össze, és tökéletes körre van szükség. Mindig a határon autózik, és magabiztosságot sugall, hogy állandóan ilyen keményen nyomja. Mindezt úgy, hogy közben a gumijait is életben tartja” – beszélt szuperlatívuszokban Verstappenről.