Kétszer is meg kellett szakítani a Forma-1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzését. Előbb Alexander Albon csattant látványosat a Red Bull-lal, majd egy kutya okozott felfordulást – a legutóbbi Török Nagydíj időmérőjén már láttunk hasonlót.

A thai-brit versenyzőnek az incidens a lehető legrosszabbkor jött: Albon Red Bull-os ülése eléggé bizonytalannak tűnik, hiszen Sergio Perez és Nico Hülkenberg is szívesen elfoglalná a Max Verstappen melletti garázst. A karrierjéért hajtó pilóta sértetlenül szállt ki a csúnyán összetört autóból. “Meglepődtem a tapadás hiányán” – közölte a pénteki nap végén. “Sajnálom a srácokat a garázsban. Egész évben szenvedtünk a hátsó gumikkal, de itt úgy tűnik, hogy érdekes módon az elsőkkel vannak gondjaink. Ennek utána kell járnunk, és dolgoznunk azon, hogyan tehetnénk őket tartósabbá.”

F1: Frusztrálja a Red Bullt Albon ütközése 2

Alexander Albon

A történtek ellenére Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kiállt versenyzője mellett, de nem beszélhetünk örömködésről. “Frusztráló ez” – utalt a balesetre a brit szakember. “Szerencsére Alex rendben van, ez a lényeg. Nagy kár ezért a balesetért, de meg kell próbálnia kitörölni az emlékezetéből.”

A Red Bull szerelőinek sok dolga volt az autóval. “Természetesen rengeteg a felületi sérülés. A monocoque látszólag rendben van, ahogy a motor is” – nyilatkozott az autóról még a részletes kárfelmérés előtt Horner, hozzátéve, hogy egy esetleges váltócsere miatt nem sorolják hátra Albont: ha meg is sérült az egység, nem a futamra szánt darab volt a Red Bullban.

És hogy mindez mennyibe kerül? “Nehéz ezt kifejezni pénzben, de jelentős összegről van szó, mert az autó a korláttal találkozott, és legalább háromszor, ha nem négyszer megforgott. Hátsó szárny, első szárny, orrkúp… jelentős az összeg” – árulta el Horner.