Sergio Perez a szezon végén biztosan távozik a Racing Pointtól, az utódja a négyszeres bajnok Sebastian Vettel lesz. Noha több csapattal kapcsolatban is emlegették a mexikóit, mára egyetlen esélye maradt: ha a Red Bull elküldi Alexander Albont, és őt ülteti a helyére.

Perez balszerencséjére a Red Bull egyáltalán nem akarja elkapkodni a döntést, valószínűleg csak az idény végén dől el Albon sorsa. Perez mellett ráadásul Nico Hülkenberg is képben van, mint lehetséges alternatíva.

“Most már csak várunk a döntésre. Ők döntik el, hogyan tovább, nem a saját kezemben van a sorsom” – mondta Perez Bahreinben. “A következő három versenyre ugyanúgy készülök, mint mindig, a saját feladatomra koncentrálok.”

“Ahogy korábban is mondtam, egyetlen opció van 2021-re. Szeretném folytatni, szerintem a karrierem csúcsán vagyok, de egy jó projektre van szükségem.”

“Ha nincs olyan lehetőség, ami igazán motivál, amiért száz százalékot adok, akkor nem vállalok mást sem. Ha jövőre nem lesz ülésem a Forma-1-ben, akkor sem igazolok máshova.”

“Lesz egy évem, hogy átgondoljam, mit akarok csinálni, hogy tényleg hiányzik-e annyira a versenyzés. Sok versenyző visszavonul, aztán fél év elteltével visszatér, és elvállal bármit, ami éppen elérhető.”

“Meglátjuk. Még soha nem éltem át ilyet, egész életemben versenyeztem. Van családom, szeretném látni felnőni a gyerekeimet, szóval el tudok képzelni egy motorsport nélküli életet is.”