Michael Schumacher 21 éves fia, Mick a Forma-1 előszobájának számító Forma-2 idei bajnoki éllovasaként érkezik Bahreinbe, hogy a következő két hétvége során behúzza a címet, jövőre pedig az F1-be lépjen tovább.

„Még mindig 96 pontot lehet gyűjteni, szóval nyitott a bajnokság, az első hat közül még bárki nyerhet. Én csak magamra akarok koncentrálni, a lehető legjobb autót kell összeraknunk és csapatként a lehető legjobban kell dolgoznunk az utolsó két hétvégén. Összeszedettnek kell maradnom, folyamatosan fejlődnöm kell” – mondta a Motorsport Weeknek.

„Úgy gondolom, okosnak kell lenni az utolsó két fordulóban. Nyilván ha megfelelő a pillanat, támadni fogok, ha pedig védekezni kell, védekezni fogok. A fő, hogy átlássam a helyzetet, és annak megfelelően vezessek” – folytatta.

A kis Schumi egy másik, a német RTL-nek adott interjújában elárulta, hogy a mai napig felhasználja édesapja tanácsait:

„Persze, hogy felhasználom bizonyos tippjeit, a gokartozás óta így van ez. Ugyanakkor viszont nyilván más emberek vagyunk, más tapasztalatokat szereztünk az alsóbb kategóriákban. És az autókat is másképp kell vezetni ma. A Forma-2-ben az autónk 780 kiló, annak idején meg 500 kilósak voltak. De természetesen így is vannak hasonlóságok.”

Hivatalos bejelentés még nincs, de nyílt titok, hogy a Ferrari versenyzői akadémiájába tartozó Schumacher 2021-ben már a Forma-1-ben folytathatja pályafutását, az olaszok partnercsapatánál, a Haasnal kap majd bemutatkozási lehetőséget.