Egyelőre nyitott, hogy kit ültet a Red Bull Max Verstappen mellé 2021-ben.

Alexander Albon egészen a szezon végéig kapott lehetőséget a bizonyításra, ám a várható eredmények, a tapasztalat szempontjából a Racing Pointtól távozni kényszerülő Sergio Perez lenne az optimális választás, más szempontok – a második számú pozícióhoz való alkalmazkodási hajlandóság, Verstappen preferenciája – ugyanakkor az F1-es visszatérés lehetőségét kereső Nico Hülkenberget is az esélyesek közé emelik.

A 33 éves német pilóta hétfőn a Red Bull-féle Servus TV vendége volt – lehet, hogy ez is jelent valamit? -, és így reagált, amikor a szerződési helyzetről kérdezték:

„Igen, valóban aláírtam!” – mondta, majd tisztázta, hogy viccel, mindössze az új banki takarékszámlájának szerződését írta alá.

„Másról nem tudok beszámolni. A szóbeszédek egy kicsit elcsendesedtek az utóbbi időben, úgy gondolom, eltart még egy ideig, mire bejelentést tesznek” – fordította komolyra.

„De nem izgatom magam, hiszen nem az én kezemben van a döntés. Nekem egyszerűen készen kell állnom, aztán ha nem sikerül (a Red Bull), reménykedek, hogy akad másik visszatérési lehetőség. Egyszerűen türelmesen ki kell várni a döntést.”

„Természetesen kapcsolatban vagyok olyanokkal, akik tudják, mi a helyzet, de azért nem hetente beszélünk, főleg nem napi szinten. És persze segítőim is vannak, de alapvetően azért magam tartom a kapcsolatot” – magyarázta.