Finoman szólva is kérdéses Alexander Albon jövő évi helye a Red Bullnál: a thai-brit versenyzőnek korábban két futamos ultimátumot adott a csapat, ahol bizonyíthatta volna, hogy megérdemli a Red Bull bizalmát 2021-re is, ám pusztán az eredményeket nézve nem élt a lehetőséggel: pont nélkül zárta mindkét versenyt.

Habár Christian Horner mindezek ellenére is elmondta, számítanak pilótájukra és bíznak benne, jelentkezők szép számmal akadnak az energiaitalosoknál feltételezhetően megnyíló pozícióra. A két legnagyobb esélyes Nico Hülkenberg és Sergio Perez lehet, és csupán ezt a két opciót nézve sincs könnyű helyzetben a csapat, ami a választást illeti.

“Ahogy már korábban elmondtam, szeretnénk, ha Alex foglalná el azt az ülést” – jelentette ki Horner. “Mivel minden ülés foglalt a Forma-1-ben, az alternatívákat tekintve van időnk tájékozódni, és döntést hozni. Emellett Alexnek is adhatunk annyi időt és támogatást, amennyit csak szeretnénk. Meglátjuk, mi történik a hátralévő 3-4 futamon.”

F1: Nem kapkodja el a pilótakérdést a Red Bull 2

Alexander Albon és Christian Horner

A csapatfőnök elárulta, nem kell döntést hozniuk a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj, azaz december 13-a előtt. “Alex szerződése ezt lehetővé teszi” – tette hozzá.

Eközben a másik oldalon Perez már tűkön ülve várja a Red Bull döntését. A mexikói gyakorlatilag dupla vagy semmit játszik: vagy Max Verstappen mellett ülhet jövőre, vagy ülés nélkül marad 2021-re a kivárásra játszás miatt.