Lance Stroll pole-ját valószínűleg nemcsak az isztambuli hétvége, hanem az év meglepetései között is számon fogják tartani. A kanadai versenyző váratlan húzását követően sokáig vezetett a Forma-1-es Török Nagydíjon, de a második, 37. körben végrehajtott kerékcseréje után visszaesett, az új szett átmeneti gumijait ugyanis nem tudta működésre fogni. Stroll a győzelmi/dobogós esélyeit mindössze egy kilencedik helyre váltotta.

„Ez valami nevetséges volt, mégis mi a fene történt?!” – tette fel a kérdést Stroll a verseny után. „Egyszerűen nem volt meg a tempóm. Sokkal jobban szenvedtem, mint ő” – mutatott csapattársára, reagálva azon felvetésre, hogy Sergio Pérez egykiállásos stratégiával végül meg tudta őrizni a második helyet, idei első dobogóját szerezve, habár tartott a defekttől a mexikói.

F1: Nevetséges, hogy így elúszott a meglepetéssiker 2

„Nem tudom, nem értem, mi történt” – nyilatkozta a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Nagyon elszemcsésedett az első szett köztes esőgumink, kimentünk a bokszba, aztán másodperceket veszítettünk körönként. Nem tudom, hogy történt meg ez,  váratlanul jött.”

Mindez történt úgy, hogy a verseny elején még Pérezzel szemben is kiépített több mint 10 másodpercnyi előnyt. A leintésnél 72 másodperccel zárt Hamilton, 40-nel a másik Racing Point mögött. „Extrém esős gumikon kezdtük a versenyt, az intermediate-eken pedig már közel sem volt olyan jó a tempóm. Újra és újra elszemcsésedtek, semmi tempónk nem volt. Szörnyű volt a mai nap, meg kell vizsgálnunk az okokat” – folytatta a kanadai.

„Frusztráló, hogy tíz másodperccel vezettem a versenyt, aztán hirtelen csak a kilencedik vagyok. Nem értem, mi történt. Illetve mégis, elszemcsésedtek a gumik, de rá kell jönnünk, hogy miért durvábban, mint más autók esetében.”