Sikerült újra felkavarnia az állóvizet Helmut Markónak, a Red Bull motorsportigazgatójának. Az osztrák szakembert a Sky Deutschland kérdezte a Valtteri Bottas elsőségével záruló Emilia-romagnai Nagydíj időmérője után, a beszélgetés azonban hamar a Red Bull, illetve az AlphaTauri 2021-es pilótafelállására terelődött.

Az apropót Pierre Gasly remeklése szolgáltatta: a francia versenyző a negyedik helyről rajtolhat vasárnap Imolában, közvetlenül a nagycsapatnál vezető Max Verstappen mellől. Az Olasz Nagydíj futamgyőztese nemrég megújította szerződését a faenzai istállóval, ám a hétvégén meglepődöttségének adott hangot a pilótafelállásokat illetően.

Marko – hasonlóan Christian Hornerhez, a Red Bull csapatfőnökéhez – az időmérő után elmondta, hogy miért nem Gasly vezet jövőre a Red Bullnál. Ám eközben félig-meddig el is szólta magát. “Pierre egész évben remekül vezet. Nem lesz a Red Bullnál jövőre, mert a következő évben az AlphaTaurinak egy vezéregyéniségre van szüksége” – mondta.

“Jövőre egy nagyon fiatal pilóta lesz mellette.”

Erre a kijelentésre már a Sky riportere is felkapta a szemét, és konkrét kérdést tett fel. “Szóval Kvjat távozik és Cunoda érkezik?”

F1: Nyílt titok, hogy újra kirúgja pilótáját a Red Bull 4

Cunoda Juki

“Így is nézhetjük”– válaszolta Marko.

F1: Nyílt titok, hogy újra kirúgja pilótáját a Red Bull 5

Helmut Marko

Ez a kijelentés nemcsak a Red Bull kötelékéből újra kikerülő Danyiil Kvjat, de Alexander Albon F1-es jövőjét is kétségessé teszi, akinek ha távoznia kell Verstappen mellől év végén, ezen forgatókönyv esetén nem tud az AlphaTaurihoz menni.

F1: Nyílt titok, hogy újra kirúgja pilótáját a Red Bull 6

Véget érhet Danyiil Kvjat és Alexander Albon F1-es pályafutása is