Miután Sergio Perez a két silverstone-i fordulót koronavírus-fertőzés miatt volt kénytelen kihagyni, a két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjra a másik pilótájuk, a tulajdonos fia, Lance Stroll dőlt ki. Ahogy Perezt, úgy Strollt is Nico Hülkenberg helyettesítette.

A csapat a szombati edzés előtt kiszálló versenyzőről a csapat azt kommunikálta, hogy egyszerűen rosszulléttel küzdött, konkrétabban nem tudott felkelni a vécéről, de most Stroll elárulta, hogy utólag kiderült, neki is koronavírus-fertőzése volt.

„Szeretném mindenkivel tudatni, hogy a közelmúltban, az Eifel Nagydíj hétvégéje után pozitív koronavírus-tesztet produkáltam. Mostanra 100 százalékosan érzem magam, a teszteredményem is negatív” – írta közleményében a kanadai.

„Összefoglalom, mi történt. A szokásos verseny előtti teszten produkált negatív eredmény birtokában érkeztem meg a Nürburgringre. Szombat reggel kezdtem rosszul érezni magam, nem volt rendben a hasam. Az FIA-protokollt követve önkéntes izolációban maradtam, már nem tértem vissza a paddockba. Nem voltam vezetésre alkalmas állapotban, ezért vasárnap délelőtt haza is repültem. Mivel még azután sem voltam jól, vasárnap este újabb koronavírus-tesztet végeztettem.”

„Másnap pozitív lett az eredmény, így otthon maradtam a következő tíz napra. Szerencsére a tüneteim enyhék voltak. Ezen a hétfőn újra teszteltek, az eredmény már negatív volt. Nagyszerűen érzem magam, alig várom, hogy Portugáliában újra a csapattal legyek és versenyezhessek!”

F1: Mégis koronavírusos volt a pilóta 2

Stroll beismerése komoly kérdéseket vet fel a Forma-1-es koronavírus-protokollt és a versenyző és csapat tisztességét illetőn. Köztudott, hogy a pilóta már az Orosz Nagydíjtól rosszul érezte magát, de miután a kötelező FIA-s tesztje negatív lett, minden további nélkül elment a Nürburgringre, csütörtökön, pénteken találkozott a csapattagokkal és másokkal is.

A gyengélkedés, rosszullét miatt indokolt lett volna a többszöri, ismételt tesztelés, ám ennek nyoma sem volt, a pilóta a szombaton már kimondottan gyanús tünetek ellenére is simán hazarepült másnap, és csak otthon, vasárnap este végeztetett újabb tesztet – pozitív teszteredmény híján így nem fenyegette a csapatot az Stoll-féle versenystáb elkülönítése, a Hülkenbergnek átadható autó kiesése, valamint maga a versenyző sem ragadt karanténban Németországban, helyette otthon tölthette el a tíz napot.