A Sergio Perez koronavírus-fertőzése miatt Silverstone-ban már beugró Nico Hülkenberg az Eifel Nagydíjon is helyettesítési feladatot kapott, hiszen a Nürburgringen Racing Point másik pilótája, a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance Stroll betegedett le, a csapatfőnök állítása szerint „a vécéről sem tudott felkelni”.

A csapat friss közleménye szerint a kanadai mostanra „sokkal jobban érzi magát”, a hétvégi Portál Nagydíjon már minden „normálisan” zajlik majd náluk.

Stroll betegsége ugyanakkor sokakban kérdéseket vetett fel, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve a kimaradás miatt kétségbe vonta a pilóta motivációját:

„Az ember hasfájósan is versenybe száll. Ha el akarsz érni valamit a Forma-1-ben, akkor nem hagysz ki csak úgy egy futamot. Vagy igen komoly fájdalmai vannak Lance-nek, ami viszont azt jelentené, hogy komoly a baj, vagy egyszerűen nem elég elszánt ahhoz, hogy a legmagasabb szinten is sikeres lehessen” – magyarázta a kanadai.

A holland Ziggo Sport F1-es kommentátora, Jack Plooij is szkeptikus volt a gyomorrontást illetően.

„A koronavíruson kívül mi tarthatna vissza egy pilótát a Forma-1-es versenyzéstől? Igen, a legtöbb pilóta hasfájással is versenyezne, aztán ha tényleg olyan rossz a helyzet, még mindig ki lehet állni a garázsba” – mondta.

„Egyesek arról beszéltek, hogy Lance összeveszett az édesapjával: állítólag helikopterrel akart a szállodából a pályára menni, az apja viszont nemet mondott, ezért ő pedig nem versenyzett” – dobott be egy vad pletykát a holland kolléga.