A 2019-es szezon végén a Mercedes-főnök Toto Wolff arról beszélt, hogy az ünnepek után, egy kis szusszanást követően összeülnek Lewis Hamiltonnal, hogy gyorsan rendezzék a 2020-ban lejáró szerződés meghosszabbítását, de az ügyben azóta sem történt előrelépés.

Wolff ugyan többször is meglebegtette, hogy hamarosan sor kerül a tárgyalásra, és újra és újra azt mondta, nem lesz nehéz a megegyezés, csak át kell futni a régi szerződést, hogy megnézzék, milyen kis részleteket kell frissíteni, a megegyezés valójában egyre távolabbinak tűnik.

A csapatfőnök nemrég azt mondta, az idény lezárulta előtt mindenképp rendezni akarják a kérdést, nem szeretnének úgy nekifutni a téli szünetnek, hogy nem ismerik a jövő évi felállást – Valtteri Bottast már augusztusban lekötötték –, ám a német RTL most arról tudósít, hogy ez is hiú remény lehet, értesülésük szerint csak a szezonzáró után indul majd a tárgyalás.

A felvetésre Wolff a német Skynak így reagált: „Ez is előfordulhat. Volt már ilyen korábban is. Én nagyon szeretek Lewisszal dolgozni, és szerintem ez kölcsönös. Egy ilyen szerződés sok aprómunkát kíván, szeretnénk rendesen rászánni az időt” – mondott ellent saját korábbi nyilatkozatainak.

A Merci-főnököt vigasztalhatja, hogy az időhúzás ellenére Hamilton távozása teljesen valószínűtlen, az év végére hétszeres világbajnok angolnak nincs reális alternatívája, a hosszabbítást csak a meglepetésszerű visszavonulás akadályozhatja meg.

„Egyértelmű, hogy szeretném a csapattal folytatni, de később is ráérünk ezzel foglalkozni. Senki mással nem tárgyalok” – mondta nemrég a 35 éves versenyző.