Lewis Hamilton az Orosz Nagydíjon két öt másodperces időbüntetést is kapott szabálytalan rajtgyakorlatok miatt. A hamarosan valószínűleg hétszeres világbajnok angol nem repesett a boldogságtól, sőt több nyilatkozatában is arra utalt, hogy az FIA mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsa őt.

A versenyigazgató Michael Masi nem tagja a büntetéseket kiszabó felügyelői testületnek, de mivel az FIA alkalmazottja, a szervezet nevében válaszolt Hamiltonnak.

“Az én nézőpontomból ez nagyon egyszerű. Ha Lewis fel akar vetni valamit, akkor az ajtóm mindig nyitva áll. Ahogy ezt már számtalanszor mondtam is” – nyilatkozta Masi.

“Az FIA szabályozóként van jelen, illetve felügyeli a szabályokat. A felügyelők független testületként bírálják el az eseteket.”

“Volt egy szabálysértés. Nem számít, hogy Lewis Hamilton vagy bárki más követte el a maradék 19 versenyző közül, a felügyelők a tények alapján vizsgálják ki ezeket.”

Hamilton a verseny után úgy fogalmazott, “még nem döntötte el”, hogy az aggályait személyesen is megbeszéli-e Masival, illetve az FIA-val. “Egyelőre csak otthon akarok lenni” – így Hamilton.