A hónap eleji Olasz Nagydíjon pályafutása első Forma-1-es futamgyőzelmét aratta Pierre Gasly, azóta a francia sokan a lelki szemeikkel már (újra) a Red Bullnál látták, többek között a Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton is.

A Red Bullnál azonban egyelőre nem számolnak újabb versenyzőcserével, ahogyan Max Verstappen is odaszúrt korábbi csapattársának, hogy nem érdemes ismét próbálkoznia ellene, de Gasly újbóli előléptetése időnként mégis témává válik a paddockban. 

Gasly legutóbb a holland Ziggo Sportnak nyilatkozott, elmondta, hogy akár az AlphaTaurival, akár a Red Bull-lal, de az élmezőnyben szeretne harcolni. „Az F1-ben minden sok időt vesz igénybe, ez a McLaren és a Renault példáján is látható. Évekbe telik valamit felépíteni, nem megy egyik évről a másikra” – reagált az AlphaTauri felvirágoztatására kapcsolatos feltevésre.

F1: Gasly még mindig Red Bull-pilóta 1

Ami a folytatást illeti, a korábbi GP2-bajnok még nem tudja, jövőre melyik csapatnál fog versenyezni. „Majd meglátjuk. Amint mondtam, Red Bull-versenyző vagyok, a Red Bull-lal is kötöttem meg a szerződésemet.”

„Személy szerint reménykedem abban, hogy az elérhető leggyorsabb autóba ülhetek majd. A legjobbakkal akarok küzdeni, egyúttal megmutatni, mire vagyok képes. Idáig jól végeztem a munkámat, és bízom benne, hogy a jövőben lehetőségekkel jutalmaznak” – zárta gondolatait, amik azt sejtetik, hogy habozás nélkül igent mondana a Red Bull felkérésére.