Amióta Pierre Gasly megnyerte a múlt heti Forma-1-es Olasz Nagydíjat az AlphaTaurival, egyre többen várják a Red Bulltól, hogy vegye vissza 13 hónappal ezelőtt lefokozott pilótáját – sőt, a francia versenyző is jelezte, hogy szívesen visszatérne az anyacsapathoz.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, valamint Max Verstappen azonban nem osztja ezt a nézetet.

Bárki visszajöhet és próbálkozhat újra, de nem fog sikerülni

– figyelmeztette pikírt módon volt csapattársát a holland, aki a 2019-es szezon első felében a legtöbb mutatóban valóban legyőzte Gaslyt.

F1: Verstappen keményen odaszúrt volt csapattársának 2

Horner azzal érvelt a mostani pilótafelállás megtartása mellett, Toro Rossóról AlphaTaurira átnevezésével a faenzai istálló inkább a Red Bull testvér-, mintsem juniorcsapata. „Az AlphaTauri egy újramárkázott csapat, és azt gondolom, a vágyaik túlszárnyalják a Toro Rossóét” – mondta. „Ami pedig a Red Bull üléseit illeti, úgy gondolom, továbbra is Alex Albonra fókuszálunk, szeretnénk megadni a legjobb lehetőséget neki arra, hogy megtartsa ülését.”

„Ugyanakkor Pierre fantasztikus munkát végez. Amióta visszalépett a Toro Rossóhoz, ami most már AlphaTauri, megtalálta az önbizalmát, és hihetetlenül jól vezet. Nagyon jó munkát végez vele az AlphaTauri, és nagyon jó látni, hogy ez kifizetődő a számára.”

Horner végül újabb okát árulta el annak, miért adnak újabb és újabb esélyt Albonnak a bizonyításra. „Akadt néhány problémánk az autóval, amiken jelenleg is dolgozunk. Úgy gondolom, hogy emiatt nem lenne értelme cserélgetni a versenyzőket” – jelentette ki.

F1: Verstappen keményen odaszúrt volt csapattársának 3

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy idén már nem változtat csapatai párosításain a Red Bull, az AlphaTauri főnöke szerint viszont még a szezon vége előtt kiderül, hogyan alakul a két Red Bull-os csapat négyese 2021-re.

„A versenyzőkérdés október végén, november végén lesz téma a Red Bullnál” – tekintett előre Franz Tost. „Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok, aztán a Red Bull eldönti, melyik versenyző melyik csapatnál fog versenyezni.”

„Nagyon sokra tartom Pierre-t, ugyanis Monzában sikerült megmutatni, hogy ő egy fantasztikus versenyző. Azt kell, hogy mondjam, nagyon éretten versenyzett” – tette hozzá.

F1: Verstappen keményen odaszúrt volt csapattársának 4

Horner végül hozzátette, hogy ugyan a Red Bull Angliában, az AlphaTauri Olaszországban üzemel, idővel megosztanak egymás között egyes technológiákat, ezzel erősítve utóbbi testvércsapati státuszát. „Együttműködés alapú projektet folytatunk, a szabályok adta lehetőségek mellett” – tisztázta.

„Az AlphaTauri ugyanazt a felszerelést és ugyanazt a szélcsatornát fogja használni, mint mi, ami remélhetőleg segíti majd őket a fejlődésben.”