Senki sem tudta megállítani Valtteri Bottast a Forma-1-es Orosz Nagydíj pénteki napján. A Mercedes finn versenyzőjéhez igazán közel csak a csapattárs Lewis Hamilton tudott kerülni a második gyakorláson, de a brit hátránya ekkor is bő kéttized másodperc volt. Az eddigi formát látva a többi pilóta legfeljebb a harmadik helyért küzdhet: Daniel Ricciardo hátránya már egy másodperc felett volt a Renault-val.

Bottas a folytatást tekintve arra számít, hogy még gyorsabb lesz. “Főleg az alacsony üzemanyagszinttel futott körökben volt gond az autó hátuljával. Ezen a területen még dolgoznunk kell” – mesélte a finn, aki 2017-ben Szocsiban aratta első győzelmét.

F1: Driftelve is verte Bottas Hamiltont 2

Még a pályán kívül autózva is a leggyorsabb lett Bottas

“Sokkal inkább vezettem ralis stílusban, mint F1-es stílusban, és nem vagyok biztos abban, hogy ez a leggyorsabb mód itt” – viccelődött Bottas, aki leggyorsabb körén kissé szélesen fordult a célegyenesre ráfordító kanyarban. “Sok idő maradt még az asztalon, rengeteget nyerhetünk még. Eléggé trükkösek voltak a körülmények, ezért is hibáztak sokan” – utalt még az első edzés eseményeire a nyolcszoros futamgyőztes.