A szocsi Forma-1-es Orosz Nagydíj első, délelőtti szabadedzésén Lewis Hamilton nem tudott gyors kört futni, csak a 19. lett, de miután délután már a papírformának megfelelően a mezőny elején zárt, csatlakozott is csapattársához, Valtteri Bottashoz.

Ahogy az első, úgy a második gyakorláson is a finn volt a leggyorsabb, Hamilton bő kéttizeddel volt lassabb, a renault-s Daniel Ricciardo pedig a kiváló formáját megőrizve a ezúttal a második helyett a harmadik helyen zárt.

A Red Bull-lal vezethetőségével látványosan küszködött Max Verstappen, tiszta gyors köre csak a 7. időt jelentette, így Ricciardo mögött a McLaren pilótái és a Racing Point-os Sergio Perez sorakozott.

A Ferrari ezúttal már mindkét autójával a top10-ben zárt, Charles Leclerc és Sebastian Vettel a renault-s Esteban Ocont fogta szendvicsbe a 8-9-10. helyen.

A délelőttiekhez hasonló nagyobb hibák, autótörések ezúttal nem voltak, de nagyon sokan fékezték el magukat a pálya számos pontján, a 13-as kanyar féktávja különösen nehéznek bizonyult, mások mellett Hamilton és Vettel is füstölős blokkolásokat mutatott be ott.

Bár az időmérős szimulációkon ő volt a leggyorsabb, a hosszabb etapján Bottasnak akadt egy kis gondja, a jobb keze/kesztyűje valamibe beleakadt a pilótafülékben, ezért egy nem tervezett bokszkiállás erejéig meg kellett szakítania a körözést.

A 2020-as Orosz Nagydíj időmérője szombaton – az időeltolódás miatt az idén eddig megszokottól eltérően – 14 órakor kezdődik.

F1: Bottasé az első nap Szocsiban 1