Az állandó tesztelésnek és a meghozott előírásoknak köszönhetően eddig sikerült elkerülnie a Forma-1-nek a tömeges koronavírusos megbetegedést. Eddig Sergio Perez volt az egyetlen pilóta, akinek kényszerpihenőre kellett vonulnia, és egyetlen csapat működését sem bénították meg a pozitív eredmények.

Ezekből sajnos nincs hiány: a világszerte érzékelhető második hullám a Forma-1-et sem kíméli, és az elmúlt héten rekordszámú beteget találtak. Szeptember 18. és 24. között 3256 elvégzett tesztből hét lett pozitív – közülük a legismertebb személy Will Buxton, akit az F1 online műsorainak házigazdájaként ismerhet a nagyközönség. Ő nem is utazott el Szocsiba, két hetet ő is biztosan karanténban tölt.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Will Buxton (@wbuxtonofficial) on Aug 28, 2020 at 10:07am PDT

Második hullám ide, rekordszámú fertőzés oda, az Orosz Nagydíj helyszínén 30 ezer rajongó testközelből nézheti a Forma-1-et. Ez a trend folytatódhat a továbbiakban is: Portugáliában a három nap során 135 ezer vendéget várnak, és Törökországban sem lesz hiány helyszíni nézőkből: a lelkesedést a sportág visszatérése mellett az olcsó jegyárak is fokozták.