A hétvégi Toszkán Nagydíj az első Forma-1-es hétvége idén, amikor helyszíni nézők is vannak a pályán, igaz, Mugellóban naponta mindössze 2800 főt engednek be, a lelátókon jól szétosztva.

A szeptember végi Orosz Nagydíjra már 30-32 ezer ember várnak a szervezők, a november közepi Török Nagydíj szervezői pedig már százezres nagyságrendben gondolkodnak.

Az október 23-25-i hétvégén – Mugellóhoz hasonlóan – első Forma-1-es futamát rendező portimaói Algarve pályán is bizakodók, a legfrissebb tervek szerint napi 45 ezer nézőről beszélnek:

„Összesen 90 ezer helyünk van a lelátókon, ám a kormány különleges engedélyével ezeknek legfeljebb felét használhatjuk, azaz napi 45 ezer nézőt fogadhatunk” – nyilatkozta a pálya gazdasági igazgatója, Miguel Praia.

„A pályára érkező Forma-1-es szurkolók testhőmérsékletét mérni fogjuk a kapuknál. Mindenkinek kijelölt széke lesz a lelátókon, nem ülhetnek majd máshova. Csakis a maszkot viselőket engedjük be, igaz, a lelátón, a helyük elfoglalása után levehetik majd azt” – tette hozzá.