Hiába volt egészen 2022-ig szóló szerződése a csapattal, a jövő évtől már Aston Martinként működő Racing Point az év végén elbúcsúztatja a náluk hét évig szolgáló Sergio Perezt, hogy a mexikói helyére a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt ültessék a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance mellé.

A döntés félig-meddig meglepetésként érte a 30 éves versenyzőt, korábban nem keresett alternatívákat, így nem sok lehetősége maradt a Forma-1-es folytatásra, alapvetően az Alfa Romeo és a Haas reális opció.

A svájci Speed Week úgy tudja, Perez mostanra döntött, a mexikói állítólag már előszerződést is kötött a Haasszal, bár az nem világos, Romain Grosjean vagy Kevin Magnussen helyére – igaz, könnyen lehet, hogy az amerikai csapat mindkét idei pilótáját elküldi, hogy – ha igaz a hír – Perez mellé a Ferrari egyik neveltjét, Robert Svarcmant vagy Callum Ilottot, esetleg a szintén szabad Nico Hülkenberget ültessék.

Érdekes, hogy a csapatfőnök, Günther Steiner még a napokban is arról beszélt, hogy nem világos, kit is kellene igazolni.

„Nincs olyan jelölt, akit gondolkodás nélkül le kellene kötni, nagyon sok opció van. Közép- hosszú távra kell meghoznunk a legjobb döntést, nem csak a jövő évre. Checo (Perez) természetesen jó pilóta, ezt sosem kérdőjelezném meg, de hogy ő-e a megoldás középtávon? Nem tudom” – idézte a Motorsport Week.

A Forma-1 hivatalos oldalán ma megjelent nyilatkozatában a Haas-főnök azt mondta, Ferrari-nevelteket is kipróbálnának:

„Lehetséges, hogy pénteki edzéseken pályára küldjük őket. De ez inkább a Ferrari ügye, ha kérnek, segíthetünk. Ők is segítettek minket idén a koronavírus-járvány miatt, szóval mi is kisegítjük őket. Ha megkérnek minket, nyitott lennék arra, hogy beszéljünk erről.”