A Haas negyedik éve változatlan versenyzői felállással szerepel, de az amerikai csapatnál most érezhetően frissítésre készülnek.

Bár a kezdetek óta náluk szolgáló Romain Grosjeant és a 2017 óta az alakulatnál vezető Kevin Magnussent is a jelöltek közé sorolják, igen valószínű, hogy legalább egyikük, de akár mindkettejük helyére új pilóta ülhet – a választék bőséges, állítja a főnök, Günther Steiner.

„Mindenkivel tárgyalunk, meglátjuk, mit szeretnénk, aztán eldöntjük, mi legyen. Nem sok szabad ülés van, ez az én helyzetemet erősíti” – mondta a csapatfőnök, amikor csütörtökön Mugellóban a Racing Pointtól év végén távozni kényszerülő Sergio Perez esetleges leigazolásáról kérdezték.

„Mindenki jelöltnek számít, aki a piacon van. Mindenkit mérlegelünk, aztán meglátjuk, mit szeretnénk. Megtartjuk a jelenlegi pilótákat? Tapasztalt versenyzőket szeretnénk? Vagy inkább fiatalokkal tennénk próbát? A kettő keverékét válasszuk? Minden lehetőség nyitott.”

„Perezt nagyon nagyra tartom azért, amiket elért. Ahogy Sebastian (Vettel) kapcsán is mondogattuk, nagy kár lenne, ha kipottyanna a Forma-1-ből. Ahogy az is kár, hogy Nico Hülkenberg nincs itt” – utalt a talán két legjobb opcióra.

A kérdésre, hogy hány jelöltjük is van, így felelt: „Majdnem tíz. Elképesztő a mostani kínálat. Ezért is vagyok ilyen nyugodt. Az F1-ben összesen 20 ülés van, nekünk meg itt van 10 potenciális jelöltünk, akik közül mindenki megfelelne – kettő pedig jelenleg is a miénk.”