Júliusban eldőlt, hogy két év távollét után a kétszeres világbajnok Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be, 2021-től újra a Renault – vagyis az azóta bejelentett átbrandelés után Alpine – versenyzője lesz.

A 39 éves spanyol hétfőn munkába is állt, az enstone-i központban promóciós anyagokat forgattak, de a szimulátoros munkát is megkezdte Alonso.

„Hihetetlenül izgalmas volt visszatérni a gyárba. 2002-ben, 21 évesen kerültem a Renault-hoz, minden egyes zugát, folyosóját, ajtóját ismerem ennek a helynek! Különleges nap volt. Nekiálltunk!” – írta a Twitteren a versenyző.

Alonso 2002-ben a Renault tesztpilótájaként kezdte, 2003-ban lett állandó versenyző, 2005-ben és 2006-ban bajnoki címet is nyert a csapattal. A 2007-es, rosszul sikerült mclarenes kaland után 2008-2009-ben újabb két szezont húzott le az enstone-i alakulatnál, igaz, jóval kevesebb sikerrel.

A spanyol ugyan csak 2021-ben fog újra versenyezni, de a Renault a háttérben már dolgozik azon, hogy az idei autót is kipróbálhassa, ha sikerül meggyőzni a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), talán a decemberi abu-dzabi ifjoncteszten lép majd pályára.