A Ferrari – a minden bizonnyal szabálytalan – erőforrás „elvétele” után idén versenyképtelenné vált, az olasz csapat rég hozott annyira gyenge eredményeket, mint idén.

Az Ferrarinál már a schumacheri aranykorban is jelen lévő főnök, Mattia Binotto szerint jövőre is hasonló, de talán jobb formában lesznek, de az igazi változást 2022 hozhatja meg számukra.

„Az elmúlt 25 év során láttam, hogy mindig lesznek nehéz pillanatok, de azt is, hogy az ilyen helyzetekben türelemre és elszántságra van szükség. Az F1-ben sosem lehet elégedett az ember, mindig javulni kell. Nem is egy futamgyőzelemről beszélek, hanem arról, hogy a céljaink megvalósításához szükséges alapokat kell teremtenünk” – idézte az F1 hivatalos oldala a szakembert.

„Bírom a vezetés támogatását a terv végrehajtásához, és a csapat támogatását is. Az utóbbi fontos, hiszen csapatként kell elérni a céljainkat, együtt kell megteremteni az újabb sikerkorszak alapjait.”

„A szabályok miatt most nehéz helyzetben vagyunk, nem sok mindent fejleszthetünk, a szélcsatornás és szimulátoros munkára is korlátozott idő engedélyezett. 2020 nehéz lesz, 2021-re remélhetőleg egy kicsit jobbak lehetünk, de 2022-ben lesz igazi esélyünk” – magyarázta.