A Forma-1-es Toszkán Nagydíj első szabadedzését a harmadik helyen zárta Charles Leclerc. A Ferrari pilótája biztató köridőt futott, mindössze három tizedmásodperccel maradt el a mercedeses Valtteri Bottas legjobbjától. A maranellóiak idei teljesítményét elnézve meglepetést jelentett a bíborba öltöztetett versenygép ilyen jó szereplése.

Leclerc a jobb szereplés okát a júniusi mugellói tesztben látta, melyre a Ferrari elvitte a 2018-as autóját. “Ez segített nekünk, hogy megtaláljuk a pálya ritmusát, míg a többieknek az új pályával kellett ismerkedniük. Talán ez segített nekünk egy kicsit” – mondta. “Pozitív volt” – utalt az első gyakorlás tapasztalataira a monacói. “Másrészt azonban meg kell értenünk, mitől javultunk. Hogy őszinte legyek, ez egy kicsit meglepett mindannyiunkat.”

A lendület a második kilencven percre már nem tartott ki: a Ferrari párosa csak a 10., illetve a 12. helyen zárt. “A második szabadedzés már olyan volt, mint amire számítottunk, de úgy hiszem, a mezőny szoros, és előre tudunk majd lépni” – értékelte a nap eseményeit Leclerc, aki egyszer meg is forgott a Ferrarival.

A mugellói pálya gyors kanyarjaival komoly erőhatásoknak teszi ki a versenyzőket, melyet a monacói is csak megerősíteni tudott. “Már a második szabadedzésen, a hosszú etapokon érezni lehetett a nyakunkat, kemény lesz a verseny” – mondta.