Mugellóban a délelőttihez hasonló napos, meleg időben lezajlott a 2020-as Forma-1-es Toszkán Nagydíj második szabadedzése is.

Az élen az első edzésen is leggyorsabb Valtteri Bottas zárt, a finn egyedüliként 1:17 alá szorította a köridőt az olasz pályán. Csapattársa, Lewis Hamilton szűk, a Red Bull-os Max Verstappen bő kéttizedet kapott tőle, a negyedik helyen a másik Red Bull-versenyző, Alexander Albon zárt.

Harmadik erőként a Renault pilótái is párban álltak az 5-6. helyen, de már egy másodperc feletti lemaradással, a top10 végében pedig négy különböző csapat pilótája sorakozott, a Racing Point-os Sergio Perez, a monzai futamgyőztes, az alphatauris Pierre Gasly, az első Forma-1-es köreit napra pontosan 20 éve, épp a mugellói pályán teljesítő Kimi Räikkönen, valamint a ferraris Charles Leclerc.

Az említett négyes három tagjának is volt ilyen-olyan kalandja délután, Perez bő negyed órával a leintés előtt amatőr hibát elkövetve, a bokszutcából a pályára visszatéreve lökte meg az első kanyarban épp forduló Räikkönen Alfáját. A Racing Point első szárnya eltörött, de mindketten folytatni tudták. Az esetet vizsgálat alá vonták.

Leclerc az Arrabbiata kanyarban pördült meg egyszer korábban, talán nem meglepő módon kicsit később csapattársa, Sebastian Vettel is hasonlóan járt majdnem ugyanott – a Ferrarinak igazán nem stabil a hátulja.

Ha már Vettel: a német a 12. lett, ám az edzés végén nem jutott el a bokszutcáig, levezető körén műszaki hiba miatt megállni kényszerült, az autót úgy kellett visszavontatni.

Perez és Räikkönen esete, pontosabban a kanyar közepén maradt törmelék miatt már második alkalommal kellett elrendelni a piros zászlós megszakítást, ugyanis korábban, bő fél óra után a mclarenes Lando Norris balesetezett. A fiatal angol alól egyszerűen kitört az autó a 3-as kanyar kijáratánál, majd a betonfalnak csapódott. Meglepő módon csak az első szárny, az orrkúp törött, ám az autót el kellett szállítani. Norris is karcolás nélkül úszta meg.

A Ferrari jubileumi, 1000. Forma-1-es futamát jelentő Toszkán Nagydíj időmérője szombaton 15 órakor kezdődik.

F1: Perez kiütötte Räikkönent, Vettel lerobbant 1