A Ferrari az idény eleji, igen visszafogott várakozásokat is messze alulmúlva teljesít idén, Spában sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudtak a top10-ben zárni, az Olasz Nagydíjon pedig egy újabb siralmas kvalifikáció után a versenyen egyik autójuk sem ért a célba, Sebastian Vettek műszaki hibával búcsúzott, Charles Leclerc nagy baleset következtében esett ki.

Sokan a csapatot 2019 eleje óta irányító, technikai igazgatóból csapatfőnökké előléptetett Mattia Binotto fejét követelik, de a posztot 2008-tól 2014-ig betöltő elődje, Stefano Domenicali megvédte volt munkatársát.

„Ezekben a pillanatokban támogatnunk kell a maranellói vezetést. Személyes tapasztalatból tudom, mennyire nehéz a lovacska versenyrészlegét irányítani” – idézte a csapat utolsó 2008-as konstruktőri sikerét megszerző szakembert az olasz Resto del Carlino.

„Binotto támadása nem konstruktív. Ha lenne valaki egy varázspálcával, azt mondanám, rendben. De én nem látok semmilyen mágust, szóval megismétlem: hiszem, hogy csakis a türelem, a kitartás és a kemény munka változtathat a mostani keserű valóságon. Nem látok alternatívát Mattia és stábja helyére” – folytatta.

F1: Az elődje védte meg a Ferrari-főnököt 3

Stefano Domenicali

„Monza persze fájdalmas, kényelmetlen dolog, amit csak aláhúz, hogy tavaly mire volt ott képes Leclerc. És (a héten következő, a Toszkán Nagydíjnak otthont adó) Mugellónak is örülök, fantasztikus pálya, megérdemelte a lehetőséget. Ahogy az őszi Imolába való visszatérés is csodálatos. Olaszország az újrakezdésre vágyik. A Ferrari valószínűleg nem fog győzni, de a történet folytatódik” – tette hozzá.