2008 volt az utolsó év, amikor a Ferrari utoljára elhódította a konstruktőri trófeát. Azóta a maranellói alakulat nem tudott a csúcsra érni sem Fernando Alonsóval, sem az idei év végén távozó Sebastian Vettellel, de az eltelt időszakban sohasem voltak akkora krízisben, mint most.

Ebből a helyzetből kellene kikormányoznia a Scuderia hajóját a csapatfőnök Mattia Binottónak. Az 50 éves szakember elárulta, a belgiumi lebőgés után a Ferrari elnökének, John Elkann-nak telefonon próbálta magyarázni a bizonyítványt. Ennek ellenére úgy érzi, hogy továbbra is támogatják, habár ő kételkedik magában.

F1: Meglepő kijelentést tett a Ferrari csapatfőnöke 2

Louis Camilleri

“Tudom, hogy a menedzsereim támogatnak” – utalt Elkannra, illetve a Ferrari vezérigazgatójára, Louis C. Camillerire Binotto. “De megkérdőjeleztem magam, hogy vajon alkalmas vagyok-e a csapatfőnöki szerepre. Lehet, hogy jobban teljesítenék más területeken, de azt hiszem, hogy a 25 éves F1-es tapasztalatom és a cégről kialakult tudásom kulcsfontosságúak” – mondta az olasz.

F1: Meglepő kijelentést tett a Ferrari csapatfőnöke 3

John Elkann

“Nem vagyok egyedül. Louis Camillerivel naponta többször is beszélek, és John Elkann-nal is rendszeresen. Tanácsokat kapok tőlük – az irányítási stílusuk eltér attól, amit a múltban használtunk. Egyáltalán nem vagyok egyedül” – emelte ki.