Sebastian Vettel 2015-ben még nagy reményekkel érkezett a Ferrarihoz, az idei szezon végén annál szomorúbban fog búcsúzni a csapattól. Kétszer is közel volt ugyan, de újabb vb-címet végül nem sikerült szereznie, ez pedig a korábbi elnök Luca di Montezemolo szerint legkevésbé sem az utolsó években azért egyre többet rontó német hibája.

“Egyáltalán nem Vettel hibája, hogy elmaradt a nagy siker” – vélekedett Montezemolo. “Soha nem volt vele gond, nem emelte fel a hangját, magát mindig a csapat szempontjainak alárendelve dolgozott.”

“Több olyan győzelmet is aratott, amire rajta kívül más nem lett volna képes. Emiatt nagyon nem tetszik, ahogy a csapat Sebastiannal bánt.”

“Az időzítés nem volt megfelelő, ahogy pedig a csapat kommunikálta az ügyet, az meg egész biztosan nem volt az.”

“Csakúgy, mint Michael Schumachernek, Sebastiannak is arra van szüksége, hogy mögötte álljon az egész csapat. Az ilyen versenyzőknek olyan környezetre van szükségük, ahol otthon érzik magukat, és támogatják őket.”

“Amikor Jean Todt irányította a csapatot, Michael pontosan ilyen környezetben versenyezhetett, de Niki Lauda is megkapta. Sebastian soha nem kapott ekkora támogatást.”

Ha már Vettel, illetve a hétvégén újabb Olasz Nagydíj, a német éppen Monzában szerezte meg élete első futamgyőzelmét a Toro Rossóval. A Forma-1 hivatalos oldala is felelevenítette ezeket a pillanatokat: