Megszületett a Forma-1 új alapszerződése, a Concorde Agreement 2021-től hatályos új változata, minden csapat alá is írta. Ez azt jelenti, hogy a következő idénytől is tíz alakulat szerepel majd a sorozatban.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy meglepően könnyű volt megegyezni a Libertyvel. “Hosszú ideig húzódtak a tárgyalások, különös tekintettel a sport jelenlegi globális helyzetére, de bizonyos értelemben meglepően simán is mentek az elmúlt évekhez képest” – fogalmazott Horner.

“Bernie Ecclestone-nal mindig jó móka volt tárgyalni a múltban, de vele más volt. A Liberty rendkívül egyenes volt a tárgyalások során, valójában mi voltunk az első aláírók Barcelonában.”

“Ez egy fontos megállapodás az F1 számára, és noha a részletek titkosak, stabilitást és folyamatosságot biztosít a jövőre nézve. A legfontosabb feladatunk most az, hogy olyan szabályokat alkossunk 2022-re, amelyek jobbá teszik a versenyzést.”

Noha a Mercedes egy ideig ellenkezett, végül a címvédő is beadta a derekát, és aláírta a szerződést. “Örülünk, hogy végül pozitívan zárultak az egyeztetések” – mondta a csapatfőnök Toto Wolff.

“Elköteleztük magunkat a sportunk mellett, és alig várjuk a következő éveket, amelyek a Forma-1 történetének valaha volt legnagyobb átmenetét jelentik majd.”