Teljesült a Liberty Media vágya, az augusztus 18-ra kitolt „korai aláírási határidőig” a Forma-1-ben jelenleg szereplő összes csapat aláírta a Concorde Agreement 2021-től hatályos új változatát.

Kedden a McLaren, a Ferrari és a Williams dicsekedett el azzal, hogy elkötelezte magát a sorozat mellett a következő évekre is, a színfalak mögött azonban minden csapat részéről megtörtént az aláírás.

Ez azt jelenti, hogy a Liberty Media által kidolgozott szerződést sokáig kifogásoló Mercedes, illetve a nehéz helyzetben lévő Haas is vállalta a folytatást.

Az új alapszerződés a bevételek korábbinál igazságosabb elosztását ígéri, illetve a küzdelem is szorosabb lehet a pályán. „Minden rajongónk szorosabb versenyeket, kerék a kerék elleni küzdelmeket akar látni, és azt, hogy minden csapatnak esélye legyen a dobogóra” – fogalmazott Chase Carey, a Forma-1 vezérigazgatója.

„Az új Concorde Agreement a 2022-es szabályokkal együtt lefekteti annak alapjait, hogy ebből valóság legyen. Emellett olyan környezetet teremt, ami üzletileg igazságosabb, és csökkenti a különbségeket a csapatok között.”

Az új Concorde Agreement 2025 végéig érvényes. A csapatoknak lehetőségük van arra, hogy következmények nélkül bármikor kiszálljanak a megállapodásból.