A Forma-1-ből tavaly év végén kipottyant Nico Hülkenberg maga sem számított arra, hogy már a 2020-as idény negyedik fordulóján visszatérhet a sportágba, de pontosan ez történt, amikor a Brit Nagydíj előtt kiderült, hogy a Racing Point-os Sergio Perez koronavírus-fertőzött lett, a csapat pedig a volt versenyzőjét hívta vissza.

A 33 éves német igen tisztességesen szerepelt a két silverstone-i hétvégén, amivel több csapat érdeklődését is felkeltette, állandó tartalékosként még a bajnokcsapat Mercedesnél is felmerült a neve.

„Nem tudom magam elképzelni tartalékosi szerepben. Tíz évig végig a pilótafülkében voltam, szóval szerintem nem lenne értelme állandó versenyzési lehetőséget nem ígérő visszalépésnek” – mondta a mercedeses lehetőségről a Sport1-nek.

„A koronavírus miatt persze előfordulhat még beugrás, de nem veszem adottnak. Egyszerűen igyekszem formában maradni, készen állni. De biztosan nem lesz ilyen minden második hétvégén. Én a 2021-es visszatérésen dolgozom” – folytatta.

Hülkenberg elsősorban az Alfa Romeónál, esetleg a Haasnál lehet esélyes a jövő évre, bár egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy a Red Bullnál kapjon lehetőséget Max Verstappen mellett, ennek viszont nagyon kicsi a valószínűsége.