Silverstone-i megpördülése után új kasztnit kapott Sebastian Vettel a Forma-1-es Spanyol Nagydíjra. A változtatáshoz többen is nagy reményeket fűztek, és az első barcelonai edzés is azt mutatta, hogy a Ferrari négyszeres világbajnoka magára talált, és felzárkózott csapattársához. A második kilencven perc azonban azt hozta, amit az elmúlt versenyhétvégéken rendszeresen látni lehetett: a német a mezőny második felében tanyázott, a legjobb tízen kívüli eredményt ért el.

“Vegyes napunk volt” – értékelte a pénteki eseményeket Vettel. “Általánosságban jobbak voltunk az egykörös tempó tekintetében. Délután kissé küszködtem a körök összerakásával, de ennél jobb helyen kell végeznünk szombaton” – tekintett előre. “Kipróbáltunk néhány dolgot, és egy kicsivel többet tudunk.”

F1: Nem oldódtak meg Vettel problémái 2

Sebastian Vettel

Vettel nemrég azt nyilatkozta, hogy kifogyott azon válaszokból, melyek az autó fejlesztését segíthetnék. A pénteki edzésnap után megkérdezték tőle, hogy az új kasztni vajon segített-e neki a válaszok megtalálásában. “Nem mindenben, de általánosságban inkább” – válaszolta röviden. “A pénteki nap mindig nehéz, főleg ha több dolgot is próbálgatunk. Meglátjuk, mi lesz, ha lecsillapodik a helyzet” – utalt az időmérő napjára a Ferrari németje.