Sebastian Vettel két pocsék hétvégét zárt Silverstone-ban, akárhogy próbálkozott, nem tudott csapattársa közelébe kerülni, a 70. Évforduló Nagydíján a pontszerzésről is lemaradt.

A futam után sokakban felmerült, hogy talán nem egyforma Vettel és Charles Leclerc autója, a négyszeres bajnok maga is utalt arra burkoltan, hogy erre gyanakszik.

Mattia Binotto csapatfőnök már vasárnap arról beszélt, a csapat nem zárkózik el attól, hogy a hibakeresés jegyében vázat cseréljen Vettel autóján. Szerdán végül meg is született az erről szóló döntés.

“Sebastian új vázat kap Barcelonára, mert a legutóbbi verseny utáni vizsgálatok során találtunk egy apró hibát” – mondta a Ferrari autófejlesztésért felelős főmérnöke, Simone Resta.

“A hibát egy kerékvetőtől kapott kemény ütés okozhatta. Nincs nagy hatása a teljesítményre, de a csere volt a logikus döntés.”

A Ferrari amúgy küszködős hétvégére készül. “A februári tesztek eredményei alapján arra készülünk, hogy nem lesz könnyű hétvégénk. Az elmúlt öt verseny során keményen dolgoztunk az autónk fejlesztésén, és próbáltuk a legtöbbet kihozni belőle.”

“Az időjárás is sokkal forróbb lesz, mint februárban volt, a pálya hőmérséklete jóval negyven fok fölé kúszik majd. Ahogy Silverstone-ban is láthattuk, ez fontos faktor lesz.”