Bár tavaly sem volt kiemelkedő éve, Sebastian Vettel idén igazi mélyrepülésbe kezdett, miután május elején kiderült, hogy a Ferrari nem kíván vele szerződést hosszabbítani.

Mostanra egyértelmű, hogy teljessé vált a bizalomvesztés a négyszeres világbajnok és a csapat között, ahogy a motiváció is hiányozni látszik.

Sokak szerint csoda lenne, ha Vettel kitöltené a szezont a Scuderiánál, ugyanis mindkét fél jobban járna a mielőbbi válással, de a Ferrari korábbi elnöke, a pilótát 2014-ben leigazoló Luda di Montezemolo nem tartozik közéjük.

„Nagyon kényes helyzetben van most, de a Ferrarinak szüksége van Sebastianra, szüksége van a pontokra. Remélem, hogy a csapatnál mindenki segíti őt, hiszen világbajnok” – mondta az olasz a német RTL-nek.

Maga Vettel is utalt már rá nem túl burkoltan, mások pedig egyenesen meg vannak győződve arról, hogy a Ferrari eltérő autót ad az új kedvenc Charles Leclerc-nek és a távozó németnek.

„Én nem tudom” – reagált a felvetésre Montezemolo. „Tényleg nem tudom, most hogy kezelik a dolgokat. De remélem, hogy egyenlően bánnak a két pilótával. Nem tudom, miért tennének másképp. De tényleg nem tudom, nagyon nem vagyok képben a Ferrari aktuális ügyeit illetően. A Ferrari-múzeumban is alig akad rólam fotó” – mondta a maranellói márkát 2014 végi távozása előtt negyed századig vezető üzletember.