Sebastian Vettel vasárnapi silverstone-i futama ismét egy megpördüléssel kezdődött, és ha ez nem lett volna elég, még a Ferrari is értelmetlen taktikával kínálta meg. A négyszeres bajnok hiába indult a kemény gumikon, rögtön kihívták a bokszba, amint Charles Leclerc mögé ért vissza a saját első (egyben utolsó) kerékcseréje után.

Ahelyett, hogy ekkor közepes gumikat kapott volna, ismét keményeket tettek fel Vettel autójára, amit tíz kör után ledobattak vele. A német sokáig füstölgött a stratégia miatt, úgy érzi, jobb munkával simán pontszerző lehetett volna.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint Vettel jobban tenné, ha magában keresné a hibát. “Sebastiannak jelenleg rossz időszaka van, nincs önbizalma az autóban” – így Binotto.

“Szerintem nincs sok beszélnivaló erről a stratégiáról. Talán egy kicsit korán hoztuk be, és veszített egy helyet Kimivel szemben, de tudtuk, hogy ezt azonnal visszaszerzi majd időveszteség nélkül.”

“Az egész a rajtnál csúszott félre. Szerintem ez volt a kulcs, és nem a választott stratégia.”

Binotto nem kerülhette el azokat a kényelmetlen kérdéseket sem, hogy valóban egyforma-e Vettel és Leclerc autója. A csapatfőnök szerint elképzelhető, hogy Vettel új vázat kap a következő futamra.

“Ha egy vázcsere több önbizalmat ad Sebnek, akkor kicseréljük. Részünkről mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsünk Sebastiannak.”