Nico Hülkenberg helyettesítette Sergio Pérezt az elmúlt két nagydíjhétvégén, Silverstone-ban, miután a mexikóinál kimutatták a koronavírust. Spanyolországban viszont már újra a Racing Point volánja mögé ülhetett Pérez, a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén az előkelő 4. helyen végzett, Max Verstappen és a csapattárs, Lance Stroll szendvicsében.

Amíg az első két hely sorsa a mercedesesek között dől el a várakozások szerint, a 30 éves mexikói a Red Bull-os hollandot, egyúttal a dobogó legalsó fokát veszi célba a vasárnapi versenyen.

„Határozottan elöl vagyunk, és remélhetőleg elkaphatjuk Maxot a rajtnál. Előzni nehéz lesz itt, emellett a gumikezelés is fontos. Habár a tempónk nincs meg ahhoz, hogy megelőzzük a Red Bullt és a Mercedest, ha van rá lehetőségünk, előrébb akarunk lépni” – nyilatkozta az időmérő után Pérez.

„Elégedett vagyok ezzel a visszatéréssel. A körülmények nem könnyűek, a harmadik szektorban nem csak erős a szél, de folyamatosan irányt is vált. Az egész körön ügyelni kell a gumikra, hogy legyen elég tapadás az utolsó szakaszon is.”